banner kirstine

Vegansk startguide – praktisk, sådan gør du, sæt i gang (gæsteindlæg af Kirstine Høj)

Kære du

Her er en guide, der kan hjælpe dig i gang med en dyrevenlig måde at leve på. Dette indlæg her er en praktisk guide til veganisme. Og hvad er veganisme så? Veganisme er en måde at leve på, hvor man i størst muligt omfang undgår at udnytte andre dyrearter ift. ens kost, beklædning, dyreforsøg og underholdning. Det vil i praksis sige: Ingen dyr på tallerknen, ingen modermælk fra dyr samt ingen æg fra fugle og intet fra bier. Ingen læder og skind, fåre-, angora-, kashmir- og alpaca- og anden uld, pels, silke, dun, fjer mv.. Ingen zoologisk have, cirkus med andre dyrearter, parker med indespærrede havdyr, rodeo, tyrefægtning, hestevæddeløb med mere – og faktisk også ingen køb af levende dyr (det er noget andet at adoptere fra internat). Derudover ingen produkter, hvor dyreforsøg har været en del af processen, og hvor der er ingredienser fra dyr i. Det gælder personlig pleje og husholdning. Vegan-mærket, hvis logo er vist på et billede herunder, er garanti for veganske produkter, og længere i indlægget er der en guide til veganske produkter. Hæng på :) Det er ikke så svært, når man først får det lært… Selvfølgelig er det en omvæltning, og personligt var jeg selv meget i tvivl om, hvad jeg skulle spise. Det er jeg slet ikke mere, og jeg har aldrig været gladere for mad end nu. I denne guide er der masser af madtips, links og madblogs.

Vegan-mærket er garant for ingen dyreforsøg og "ingredienser" fra dyr.Vegan-mærket er garanti for ingen dyreforsøg og “ingredienser” fra dyr.

Når man på den måde ikke længere finansierer udnyttelsen af andre dyr, er man veganer. Veganisme bunder i ideologien om, at alle dyr her på planeten – inklusiv mennesket – har ret til at leve et frit og godt liv. De fleste mennesker ville sige, de er imod at gøre unødig skade på andre dyrearter – at føre den værdi ud i praksis er at være veganer. Den skade, man forvolder andre dyrearter ved ikke at være veganer, er komplet unødig. De fleste af os (mig selv inklusiv – jeg er endda vokset op på en gård, hvor køer blev udnyttet for deres modermælk) er opdraget med et speciesistisk verdensbillede, der gør, at vi uden at stille de store spørgsmål til det, dominerer, dræber og udnytter andre dyrearter på utallige måder. Træd ud af den voldelige kultur og bliv veganer!

Du kan herunder finde underindlæg om de specifikke emner, så du hurtigt kan finde, lige præcis det du søger:

At være for dyrerettigheder er ikke en trend, ikke en livsstil, ikke en fase; men et spørgsmål om social retfærdighed. Det mindste, vi kan gøre for andre, er ikke intentionelt at skade dem. Dette emne handler for én gangs skyld ikke om os mennesker. Det handler om andre Earthlings – www.earthlings.com – og deres ret til at leve på planeten Jorden. De fleste af os er opdraget til at finansiere institutionaliseret dyremishandling uden egentlig at tænke over og forstå, at vi gør netop dét; finansierer dyremishandling. Vi kan alle ændre os; også selvom vi måske i starten – som jeg gjorde – ikke aner, hvad vi så skal spise. Nu i dag kan du tage et valg om at skære ned på eller helt fravælge alt fra dyr i din kost og derefter i alle områder af dit liv. Ja, der er nok lige nogle køkkentricks og ny slags mad, der skal læres osv.. Det er let nok, og der er hjælp at hente over alt på World Wide Web, i grupperne (((VEGANSK))) MadWhat Fat Vegans Eat og Vegansk livsSTIL (om sko uden ko, tøj uden dyr, personlig pleje og husholdning uden dyreforsøg osv.), danske madsider som Mad med MedfølelseKærlighed & Kikærter~ Månebarnet ~Que Sera VeganistaVeganer.nu og internationale som Vegan RichaOh She GlowsMouthwatering Vegan Recipes , FatFreeVegan.com og This Rawsome Vegan Life samt i denne ret så fyldestgørende guide smækfyldt med links og beskrivelser, som jeg har skrevet – og ja, man kan også spørge mig om ting, hvis det er. Det skal ikke komme an på det da. Værs’go, sæt i gang. 

Her er også linket til mit originale indlæg på facebook, som dette blogindlæg bygger på.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow Me