Super Sund og Lækker Banankage

By on October 3, 2014

Endnu en opskrift med bananer :) Jeg elsker bananer og har hele fryseren fyldt med dem. Som du kan læse i mit indlæg om billigt frugt og grønt i byen, så køber jeg store potioner ind adgangen. Normalt køber jeg en kasse med 18 kg bananer ad gangen og fryser dem ned, når de er færdigmodne.

Bananer har masser af de rigtig gode og sunde kalorie. 100 gram bananer svarer til ca. 90 kalorier. Herudover indeholder bananer en masse antioxidanter (så som lutein, zeaxantin og karotener), mineraler (så som kobber, magnesium og mangan) og vitaminer (så som B6 og C vitamin). Bananer indeholder desuden den gode form for let fordøjelig og naturlig sukker (frutose og sucrose), som giver god energi til dine celler i kroppen (som jo netop kører på sukker, så her er sukker skam ikke en dårlig ting). De bliver derfor også ofte brugt af elitesportsudøverer, når de skal booste deres energiniveau. Herudover er fiberindholdet hele 7 % i en hel almindelig banan, som hjælper din fordøjelse, og de er en rigtig god kalium kilde, hvor 100 gram bananer giver 358 mg kalium. Bananer er simpelten bare skønne.

Denne opskrift kan sagtens bruges som bananbrød. Jeg har valgt at gøre den hvedefri. For hartcore glutenallergikere kan havregryn indeholde en mindre mængde gluten. Den kan derfor skiftes ud med glutenfrit mel så som fuldkornsrismel.

Smagsnuancerne er meget efterårsagtige – lige hvad jeg gik efter. Så denne kage vil også være perfekt til jul, hvor man gerne vil smovse sig gennem alle julekagerne – her vil min banankage være et godt, sund og fedtfattigt alternativ til alle de andre :)

20141002_174015

Du skal bruge:

 • 50 gram mandler (eller mandelmel)
 • 50 gram havregryn
 • 3-4 spsk maizena
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 tsl kanel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vanille
 • 4 meget modne bananer (dalmatinerplettede)
 • 1 dl mandelmælk (anden plantemælk kan også bruge, dog giver mandelmælken en rigtig god smag)
 • 1 stort eller 2 små æbler
 • 50 gram mærk chokolade

Start med at forvarme en varmluftsovn til 175 grader. Først hakkes mandlerne groft. Herefter puttes de i en kaffekværn og kværnes til fint mel. Det samme gøres med havregrynene. Alle de tørre ingredienser (mandler, havregryn, maizena, kardemomme, kanel, bagepulver og vanille) blandes godt sammen i en skål. Ved siden af smattes de 4 bananer godt ud med en gaffel, til de bliver til en lind masse. Æblet skæres ud i fine små tern, og chokoladen hakkes groft. Først blandes bananerne i de tørre ingredienser. Pisk dem gerne ind i dejen, så den bliver mere luftig. Det skal blandes godt. Herefter tilsættes mandelmælk og dejen piskes sammen. Til sidst vendes æbler og chokolade i dejen. Herefter hældes dejen over i en lille firkantet brødform og bages i 35-50 minutter i ovnen. Tjek gerne med en strikke- eller stegepind om kagen er færdig, ved at stikke den gennem kagen. Sidder der dej fast, skal kagen have mere. Lad den køle lidt af før servering.

Sera Thumbnail-09

Velbekomme!

Bonus!!

Serveringsforslag: Server gerne din banankage med bananis eller æblemost på toppen. Du kan også lade være med at putte chokoladen i kagen og istedet smelte den forsigtigt i et vandbad og helde chokoladen henover den afkølede kage. Stil herefter kagen i køleskabet indtil chokoladen er størknet. Så får kagen en sprød chokoladeskorpe.

20141002_202407

kbhff 3

20141002_202257

20141002_170846

20141002_202327

Comments

 1. Mette
  October 3, 2014

  Leave a Reply

  Du skriver “rig på kalsium” – mener du ikke kalium? Ved der er meget kalium i bananer, men er ret sikker på, at de ikke er den bedste kilde hvad angår calcium (kalk). Bare et heads-up 😉 Ellers ser kagen sku’ lækker ud!

  • Sera
   October 3, 2014

   Leave a Reply

   Du har ret 😀 Det er Kalium. Godt set! Tak :) Retter det lige…

 2. Linea Holmberg
  October 4, 2014

  Leave a Reply

  Prøvede med kokosmel i stedet for havregryn..den gik ikke, men lækker choko/banan/kokos mos 😀 haha så det skal i ikke bruge af glutenfrit mel til denne <3

  • Sera
   October 11, 2014

   Leave a Reply

   orv for dævlen… Tak for erfaringen! :) Jeg håber, at mosen smagte skønt 😉

Leave a Reply

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow Me