Skærmbillede 2014-08-08 kl. 23.15.38

Lynhurtige Frokost Ideer

By on August 13, 2014

Alle opskrifter på min blog er enten morgenmad eller aftensmad. Jeg mangler nogle frokost ideer – men ikke længere! Her er et hurtigt overblik over nogle af de frokost ideer, jeg bruger i min hverdag. Jeg vil gå dem igennem i forskellige sektioner og uddybe nogle af mine tanker og ideer løbende :)

IMG_20140716_123620Den hurtigste og mest perfekte frokost er helt klart FRUGT :) Frugt er min favorit – her skal der heller ikke ses på antal kalorier, der skal bare spises løs! Jeg spiser derfor en masse. I det første billede er der ca. 1 kilo jordbær og 1 1/2 kilo kirsebær, og det vil kun lige præcis få mig frem til en tidlig middag. Det er jo super nemt for kroppen at fordøje og forsvinder derfor hurtigere fra mavesækken.

IMG_20140716_082359På det næste billede er der ikke nok til frokost. Her er omkring 5 æbler. Så dette vil være en af mine hurtige frokost-snacks, når jeg er på farten. Det kunne derfor være efterfulgt af andre frugter lidt senere.

Min foretrukne frugt til morgenmad er også perfekt til frokost. IMG_20140708_095908Især når jeg spiser frokost hjemme. Jeg elsker at spise en halv vandmelon til frokost – men det er ikke så praktisk at bære en vandmelon med sig rundt 😉

Det letteste at spise på farten er bananer. Bananer er perfekte til alt, men ideelle til frokost. De er nemme at tage med (især sammenlignet med bær) og perfekte til at give dig masser af energi til hele dagen. Jeg spiser normalt omkring 8-10 bananer til frokost. Jeg er i øjeblikket studerer og får da også nogle sjove blikke, når jeg bliver ved med at hive  bananer op af tasken :) Så de er også perfekte som samtale-starter 😉 bananer 2

IMG_20140808_114818Hvad, jeg oftest gør, er at tage en masse af én frugt med mig og spise så mange af dem, indtil jeg er stop mæt (mono-meals). Danske blommer en en af mine favoriter (når de er i sæson). Andre kunne være appelsiner, mango, ferskner, pærer, æbler, cherrytomater (ikke frugt, men stadig mega lækre) og selvfølgelig bananer. Alle disse er nemme at tage med sig. Jeg har også købt en stor madkasse til al min frugt på farten – og det tager ingen tid til at forberede!

Et anden hurtig frokost fix er smoothies og juice. Jeg undgår normalt bananer i min frokost smoothies, hvis jeg tager den med mig. IMG_20140704_115738Bananer får en brun farve over tid, hvilket gør en smoothie lidt uappetitlig at se på. Den smoothien på billedet er lavet af en halv honningmelon, en halv ananas, lidt vand og et lille stykke ingefær. Jeg elser den! Ananas er genial i smoothie.

Den næste er også med ananas som hovedingrediens, men også fyldt med grøntsager. IMG_20140703_103833Grøntsager er perfekte i smoothies; selleri, agurk, salater, grønkål, broccoli etc. En god ting at tilføje, når du bruger grøntsager, er syrlig frugter så som citroner eller appelsiner til at fuldende smag. Du kan også tage en god hjemmelavet  juice med dig. Tjek gerne mine juice tips til at gøre den ekstra lækre :)

Jeg synes selv, at det er let at snuppe en hurtig økologisk æblejuice (ikke fra koncentrat) med mig, når det skal gå rigtig stærkt. IMG_20140707_175430Jeg er især vild med denne æblejuice som ses på billedet fra Juice Organic. Den er så super sød og læskende med intet andet end gode danske æbler. Dog er juice til frokost ikke noget, som jeg ville spise hver dag, da jeg gerne vil have flere kalorier ind til frokost.

Den næste skønne frokost-ide er sandwich. Husk dog gerne at bruge fuldkornsbrød. Jeg elsker selv at bruge fuldkornspitabrød. IMG_20140618_173541De er så lette at pakke. Du kan også lave wrap af fuldkorn tortilla brød – hvilket jo virkelig giver mange muligheder! Jeg har lavet den perfekte Artiskok creme. Andet fyld kunne være humus, blendede bønner med krydderier (hvide bønner er perfekt til dette), hjemmelavede oliven tapenade uden olie, grillet rød peber, avocado og friske urter eller endda en tyk dressing eller haydari. Lav dem lige efter dine smagsløg! Det perfekt fyld kunne være romaine salat, spinat, urter eller andet grønt, som lige skal bruges fra køleskabet. Min artiskok creme er også perfekt sammen med forårsløg, radiser, peberfrugter, tomater, agurk, avocado, revet gulerødder, dadler mm. Næsten alt kan gå i en god sandwich – så længe det smager godt sammen.

foodie 3Jeg er så super heldig, at jeg har et godt sted tæt på, hvor jeg bor på Amagerbro kaldet Foodie, hvor jeg kan få en super god fuldkornssandwich med baba ghanough, som jeg nogle gange bringer med mig på farten sammen med en af deres salater. Hvis du køber din frokost, så gå efter frisk-smurte sandwich eller lignende uden forarbejdede indgredienser – så ved du også, hvad din spise 😉 Den ultimative løsning vil derfor også være, at du gør det selv.

tøm køleskabet, salatEn anden nem ting at bringe med dig er salater. Der er (næsten) altid noget i køleskabet, der kan smaskes sammen til en flot salat.Tabouleh 3 Der er så mange muligheder! Tjek gerne de salater ud, som jeg har her på bloggen. Jeg kan ihvertfald varmt anbefale min rå Tabouleh med masser af citron. Den tager under 10 minutter at lave.

IMG_20140722_115751Jeg elsker også risnuddel-salater. Risnudler tager kun omkring 5 minutter at lave. Tilføj blot nogle asiatiske ingredienser (så som soya, tamari, ingefær, hvidløg etc.) på toppen med masser af grøntsager, og du har en billig og lækker frokost (salaten på billedet har også en lille smule peanut butter som dressing).

buffet amagercentret 2Når jeg er ude og har glemt at tage mad med, så er der som regel en cafe/kantine med en god eller okay salatbar. Ved at tage fra salatbat ved jeg præcis, hvad jeg spiser, og jeg kan sørg for at undgå forarbejdede og animalske fødevarer. I cafeen fra billedet fandt jeg en masse dampede grønsager, spagetti, salat og hummus – en skøn frokost! Og selvom det nok ikke altid har det laveste fedtinhold, så går det nok også 😉

tøm køleskabet, wrapsEn af de ting, som jeg bare elsker at lave, er wraps ud af salat eller kål og fylde dem med masser af grøntsager. De er nemme at håndtere, og hvis du pakker dem godt, er de perfekte til frokost. Den her er lavet af rødkål og fyldt med rå grøntsager og ristede svampe med frisk citronsaft og toppet af med friske krydderurter. Smager bare så sindssygt godt! Jeg kalder det mine tøm-køleskabet-wraps.

ramsløg kartoffel salat 3

Andre salater kunne være min forårs eksplosions kartoffelsalat. Denne salat er nemlig endnu bedre kold end varm. Eller en af mine rå nuddel salater. Du har dog brug for en stor madkasse for at håndtere den mængde salat, du vil kunne spise til frokost. Jeg medbringer med glæde en kæmpe salat, så jeg sikrer mig, at jeg er spækket med energi hele dagen.

IMG_20140720_210014Sidst men ikke mindst – en af de ting, jeg bare elsker til frokost, er sushi! :) Hvis du ikke har en kasse med forkogte ris i dit køleskab, kan sushi være tidskrævende. Jeg laver derfor altid ekstra ris, når vi får det om aftenen. Jeg har denne opskrift på sushidogs, som er nemme at lave. Jeg ville anbefale at skære den til mindre stykker, hovedsagelig på grund af nori. 20140720_184822Efter lidt tid i køleskabet, kan det få en god duft af hav, hvilket ikke er et problem, når den skæres i mindre stykker.

Mine rispapirssushidogs er perfekte, som de er, til frokost og hurtige at lave – du behøver kun friske grøntsager, risnudler og ris papir til at gøre dem helt perfekte. 20140720_191022De kan dog klæbe sig lidt fast til hinanden, så sørg for at pakke dem separat med et lille stykke papir imellem dem.

Jeg håber, at nogle af mine ideer har inspireret dig. Frokost er ofte det måltid, hvor mange ender med at spise usund og hurtig fastfood. Disse ideer er hurtige, sunde og lækre – og spækker din krop med energi.

Sera Thumbnail-09

Velbekomme!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow Me