20140930_191937

Hokkaidospagetti med Chili og Valnødder

By on September 30, 2014

 

Så er det efterår = græskarsæson! Jeg elsker græskar. De har en dejlig varme over sig og en skøn struktur. Mit absolut favorit-græskar er hokkaido. det har den helt rigtige balance mellem sødme og fylde. Mums! Hertil er det perfekt at bruge græskar til en dejligt kulhydratsfest til aftensmad med varme efterårskrydderier. Jeg har her dampet hokkaido først, før jeg tilsatte den til sovsen. Jeg har også ladet vær med at blende sovsen til sidst, da skallen fra græskaret giver en rigtig god tekstur til retten. Sovsen kan sagtens blendes, hvis man ønsker en helt “smooth” og cremet sovs.

For at fremhæve de varme efterårskrydderier i retten har jeg serveret den med frisk persille, chiliflager og valnødder. Særligt valnødderne går utrolig godt til og giver den helt rigtige smag.

hokkaido

Du skal bruge (til 2 person – store portioner):

 • 1 hokkaidogræskar
 • 1 løg
 • 2 spsk spidskommen
 • 2 spsk muskatnød
 • 2 spsk paprika
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 pakke spagetti efter eget valg (jeg har her brugt fuldkorn)
 • 1 stor håndfuld frisk bredbladet persille (kruspersille kan også bruge)
 • 1 håndfuld valnødder
 • en knivspids chiliflager pr. servering

Skær dit græskar over og fjern kernerne. Skær det ud i små tern uden at fjerne skallen og damp det dejlig mørt (ca. 8 minutter). Imens græskaret dampes, sættes spagettien over efter anvisning på pakken. Tag dit løg og skær det i små tern. Svits det i en gryde i ca. 2 min, så det bliver gyldenbrunt men ikke sætter sig fast. Tilsæt spidskommen og paprika og svits det godt i 30 sekunder. Tilsæt det dampede græskar. Rør godt rundt. Herefter hældes kokosmælken i og muskatnød tilsættes. Det hele blandet godt sammen. Retten bringes i kog, hvorefter der skrues ned på komfuret. Lad retten simre i 5 minutter. Imens kan den friske persille skyldes og hakkes groft. Herefter hakkes valnødderne også groft og sættes til side. Inden servering tilsættes den kogte spagetti til græskarsovsen, og det hele røres godt rundt. Ved servering drysses chili, persille og valnødder på toppen.

Sera Thumbnail-09

Velbekomme!

20140930_191929

20140930_191937

Comments

 1. Niek
  September 30, 2014

  Leave a Reply

  Den smager bare super godt og er fantastisk til en grå efterårsdag hvor humør og energi godt kan være lidt lavt.

Leave a Reply

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow Me