Screen Shot 2014-12-27 at 17.24.32

Dadelkugler med Stjernestøv

By on December 27, 2014

Jeg har eksperimenteret meget og længe med dadelkugler og fundet frem til den helt rigtige opskrift, som passer særlig godt til julekonfekten og nytårsfesten. Og så er de oven i købet super sunde, smager dejligt at lakrids og lavet på rå ingredienser. Så bliver det da ikke meget bedre 😀 Det skulle da lige være, hvis de kun tager 5 minutter at lave og smager himmelsk 😛 De indeholder kun 3 grundingredienser, hvor stjerneanis (stjernestøv) har en fantastisk lækker lakridssmag, som går rigtig godt sammen med den bløde konsistens og søde smag fra dadler og carobpulver. Selve dejen bliver ret klistret og dejlig lækker, så det er helt klar at foretrække, hvis de lige trilles i lige præcis det, som du allerbedst kan lide. Tril dem gerne i farverigt krymmel og brug dem som nytårsgotter, da den skønne lakridssmag passer perfekt til sådan en aften :) Jeg er særligt glad for at trille dem i rå kakaopulver, blendede nødder eller kokosmel. Det kan også anbefales at trille dem i pulp fra søde frugter, hvis du alligevel lige har stået og lavet en god frisk juice. På billedet herunder er de trillet i kakaopulver og drysset med blendede fennikelfrø (og strækt beundret af en vidunderlig hund!).

20141222_134021(0)Du skal bruge:

  • 5 dl dadler (gerne friske dadler, men tørrede kan også bruge – læg dem da i blød i minimum 1/2 time)
  • 2 dl carobpulver (johannesbrød)
  • 3 anisstjerner
  • krymmel efter eget valg til at trille kuglerne i (f.eks. kakao, kokos eller nødder)

Tag først en kaffekværn og blend anisstjernerne til støv. Put herefter alle ingredienserne op i en food processor og bland det hele godt sammen, indtil du har en ensartet masse. Nu kan du enten stille dejen i køleskabet, hvis du ikke er så glad for klistrede fingre, eller trille små kugler af dejen med det sammen. Kuglerne smager af utrolig meget, så de skal ikke være alt for store. Herefter vendes kuglerne i din ynglingskrymmel. På billedet herunder ser du min konfektskål fra juleaften, hvor der både er snebolde, peanutbutter cookies og disse skønne dadelkugler vendt i kokos.

Sera Thumbnail-09

Velbekomme!

Screen Shot 2014-12-27 at 17.11.33

20141222_134032

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow Me