Dadelkugler med Appelsinsnask og Hasselnød

By on April 14, 2014

Efter at have lavet min Appelsinjuice med Citronmelisse havde jeg en masse appelsinsnask tilbage, som jeg ville bruge til at krydre mine “normale” dadelkugler.

Jeg brugte hasselnøddecreme som nøddebasen i dem her, men enhver nøddecreme kan bruges – helst de helt rene varianter uden tilsat sukker og salt. Jeg elsker at bruge hasselnøddecreme, da det får dadelkuglerne til at smage lidt af Nutella 😀 Du kan også male nogle nødder og bruge dem som basen i stedet.

Kombinationen af ​​de fyldige dadler og hasselnøddereme med appelsinsnask går mega godt sammen! Uden appelsinsnasken ville dadelkuglerne blive lidt tunge i det – men med appelsinsnask kan jeg spise massevis. Så det ultimative vil selvfølgelig være at lave dig en dejlig hjemmelavet appelsinjuice og så bruge snasken (pulpen) til dadelkugler, som kan spises sammen. Andre juicerester kan også bruges – skab gerne dine egne ynglingskugler ud fra min lille grundopskrift her :)

Disse dadelkugler er perfekte at tage med til fester og som værtindegave. De bør afkøle i køleskabet en halv times tid før servering. De kan holde sig fint i køleskabet i 3-4 dage, før de bliver kedelige og tørre.

Du skal bruge:

 • 200 gram dadler (uden sten)
 • 100 gram havregryn
 • 50 gram hasselnøddecreme
 • 150 gram appelsinsnask (juicerester)
 • 2 spsk chiafrø
 • 1 spsk hamppulver (kan udelades)
 • En stor håndfuld citronmelisse (kan udelades – men giver et dejligt frisk tvist)

tilsæt chiafrø og havre til en kaffekværn og mal det fint i nogle sekunder. Put dadler og appelsinsnask i en food processor og blend det til en tyk ensartet masse. Tilsæt havremel, hasselnøddecreme, hamp pulver og citromelisse og blend det hele sammen. Brug dine hænder til at forme små lækre kugler i mundrette stykker. Sæt dem i en lufttæt beholder, og lad dem køle af i en halv times tid i køleskabet.

Sera Thumbnail-09Velbekomme!

Tip:

Du er velkommen til at rulle dadelkuglerne i forskellige toppings såsom kakaopulver, kokosmel, havre og lignende.

havregrynskugler 2

havregrynskugler 4

Comments

 1. maillot Giroud 2014
  September 10, 2014

  Leave a Reply

  Hi, I do believe this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I will come back once again since i have book-marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.|

Leave a Reply

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow Me