bananpandekager 3

Bananpandekager med Chokolade Soft Serve Ice Cream

By on April 14, 2014

Jeg elsker pandekager, men jeg føler mig ofte oppustet og utilpas efter at have spist dem. Jeg har derfor lavet nogle pandekager uden hvedemel og brugte blendede havre i stedet. De er derfor ikke helt glutenfri, men nok til at holde min mave i ro 😉 hehe. Der skulle selvfølgelig også bananer i. Jeg elsker smagen af bagte bananer og enhver undskyldning til at bruge banan i min mad skal udnyttes. Jeg plejer at lave de her pandekager til brunch.

Om sommeren vil jeg gerne kombinere dem med noget koldt og friskt. Jeg lavede derfor chokolade soft serve ice cream, hvilket smager skønt af chokoladesoftice men uden komælk og på kun få minutter! Den her ice cream er bare såååååå god og mega frisk, cremet og lækker  – og smelter perfekt over de varme pandekager. Du kan altid lave din egen ynglings soft serve ice cream med dine ynglingsfrugter eller krydderier istedet for kakao. Jeg elsker den også med frosne mango, blåbær, spinat, frisk mynte og endda peanut butter.

bananpandekager

Husk at putte bananerne i fryseren natten før, så de er helt frosne og klare om morgenen.

Du kan lave dejen til pandekagerne dagen før og holde den afkølet i køleskabet natten over. Gøres dette, tager retten ikke længere tid, end det tager at stege pandekagerne.

På billederne har jeg serveret pandekagerne med min hjemmelavede Appelsinjuice med Citronmelisse.

Til Bananpandekagerne

Du skal bruge:

 • 2 modne (dalmatinerplettede) bananer
 • 3 dl havregryn
 • 2-3 dl mandelmælk (eller anden plantemælk)
 • 1 spsk bagepulver
 • 1 spsk chiafrø (kan udelades)
 • 1 spsk kokospalmesukker (kan udelades eller erstattes af anden sukker)
 • 1 spsk hamppulver (kan udelades)
 • Lidt olie til stegning på pande

Varm en pande på medium varme. Put havregryn og chiafrø i en kaffekværn og kværn dem til en dejlig havremel. Smat bananer ud i en skål med en gaffel og bland dem med alle de tørre ingredienser (også havremel). Bland det godt. Derefter tilsættes mandelmælk indtil dejen mere eller mindre har den samme tekstur som en tyk yoghurt. Brug en spiseskefulde dej ad gangen på panden. Der skal være plads nok til at putte 2-3 pandekager på samme pande på en gang. Steg pandekagerne på hver side i ca 3-4 minutter. Anret dem som et højt tårn. Der skulle være nok til 8-10 pandekager – lige nok til 2.

bananpandekager 3

Til Chocolade soft serve ice cream

Du skal bruge:

 • 3-4 modne (dalmatinerplettede) bananer skåret i små stykker uden skræl (put dem i fryseren senest natten før)
 • 2 spsk kakaopulver
 • vanille fra 1/2 vanillestang (eller vanillesukker)
 • en lille smule mandelmælk efter behov (anden plantemælk kan også bruges)

Det er så nemt at lave. Put alle ingredienserne i en blender og blend det hele til en fin, cremet is. Hvis blenderen har lidt vanskeligheder med at få det hele blandet godt sammen, brug da en lille smule mandelmælk for at få processen i gang. Serveres mens det er koldt og fast på toppen af ​​dine pandekager.

Sera Thumbnail-09Velbekomme!

bananpandekager 4

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow Me