vegansk diæt forklaret

Etik, Sundhed og Industrien

“100 % veganer” eller så godt som muligt

Ift. mad er det muligt at leve 100 % vegansk. Det er også muligt at undgå pels, læder, al slags uld, silke og andre “materialer”. Al medicin i Danmark bliver testet på andre dyrearter; men ellers kan man gøre sit bedste for ikke at støtte dyreforsøg ved at købe personlig pleje, kosmetik og husholdningsmidler uden animalske ingredienser eller brug af dyreforsøg. Spørgsmålet er, hvor man vil trække grænsen – for at leve 100 % vegansk i denne verden er nærmest umuligt, når man kommer ud i yderzonerne fx med lim i bøger og sko, som kan være animalsk og stamme fra slagterierne, ligesom der virkelig er noget animalsk i utrolig mange ting. Der er tale om restprodukter fra de store industrier, særligt slagteriindustrien.

VIDEOER OM ETIK

SUNDHED OG FORSKNING

Da alle mennesker i de vestlige lande har svært ved at få nok B12, da kan det anbefales at tage en B12-pille i formen methylcolabalamin hver dag. B12 er en jordbakterie, som vi har svært ved at få i vores moderne samfund. Selv dyrene i landbruget bliver ofte sprøjtet med vitaminet. Fem minutter om B12 her. Herudover har vi på det nordlige bredegrader svært ved at få nok D-vitamin. Tag derfor gerne D-vitamin – især –  om vinteren, hvor solen ikke skinner så meget på dig. Vegansk D3-vitamin kan bestilles her, og ellers kan der købes vegansk D2-vitamin rundt omkring.

Så længe du spiser rimeligt sund og varieret, skal du nok få dækket dit næringsbehov. Og hvad så nu? Du er lækker og en del af bevægelsen for et godt liv til alle dyr. Indtil alle dyr er fri.

Se også:

 —–> Læg mærke til, at de alle er slanke og sunde :) Videnskaben viser, at plantemad er langt sundest!

VIDEOER OM INDUSTRIERNE

DYREFORSØG på et minut.

ANGORAULD fra kaniner: To minutter.

FÅREULD på 15 min

PELS på et minut.

KOHUD/LÆDER på et minut.

TYREFÆGTNING på et minut.

“KÆLEDYR”

CIRKUS

ZOO

HESTEVÆDDELØB på under ti minutter.

HESTERIDNING på fem minutter.

DUN & FOIE GRAS helt kort.

HONNING på fem minutter.

KALKUNER på et minut.

KOMODERMÆLK.

LANDBRUGETMeat your Meat  og From Farm to Fridge er to korte film om landbruget på YouTube

Sted-specifikke Facebook-grupper til tips

Der er også…

Comments

 1. Deborah
  January 3, 2017

  Leave a Reply

  Hej
  Dit link om Fåreuld på under 5 minuter virker ikke..
  Vil du lægge det op igen?
  – Deborah

  • Sera
   January 4, 2017

   Leave a Reply

   Hej Deborah :)
   Linket er vidst blevet fjernet fra youtube, så jeg skynder mig at erstatte det af et lidt længere, men også noget bedre, link <3
   Tak fordi du skrev.
   Venlig hilsen Sera

Leave a Reply

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow Me